Hitelkalkulátor

Hitelösszeg:

Hitel kamata:

Hitelfizetési intervallum:

  1 hónap
  2 hónap
  3 hónap
  4 hónap
  6 hónap
  12 hónap

Kölcsön típusa:

  fix tőkefizetések
  fix fizetések

Határozzon meg időt a kölcsön visszafizetésére:

Kipróbálhatja, hogyan viselkednek a fix törlesztőrészletű és a fix törlesztőrészletű hitelek. Használjon eltérő kamatlábat és eltérő megtérülési időt, hogy megtudja, mi a hiteltörlesztés, a tőketörlesztés és a teljes kamatköltség.

Hitel, ahol a tőketörlesztés rögzített

A fizetések nem mindig ugyanazok. Ugyanannyit fizet a hitel tőkéjéért, de más a kamatért.

Tegyük fel, hogy 1000 € hitelt vesz fel két évre. A kamatláb 2%, és Ön évente fizet. Az első befizetésnél a tőkeösszeg 500 € és a kamat 20 €. A második fizetésnél a tőketörlesztés 500 €, a kamat pedig 10 €. Így Ön fizet: 520 € és 510 €.

Ha a megtérülési idő alatt emelkedik a kamat, akkor a megemelkedett kamat miatt nagyobb lesz a kifizetés. Ha a kamat a megtérülési idő alatt csökken, a kamat csökkenése miatt a kifizetések kisebbek lesznek.

Hitel fix törlesztéssel

A fizetések mindig ugyanazok. Vegyük a fenti példát: két éves kölcsön 1000 €-ért 2%-os kamattal és éves törlesztéssel. Fix törlesztőrészletű hitel esetén mindkét fizetés 515,05 €. A fix törlesztésű hiteleknél magasabb a teljes kamatköltség. Ennek az az oka, hogy kezdetben nem lesz annyi tőkefizetés.

Ha a kamatláb a megtérülési idő alatt emelkedik, a megtérülési idő hosszabb lesz. Ha a kamat a megtérülési idő alatt csökken, a megtérülési idő rövidebb lesz.