Hitelkalkulátor

Próbálja ki, hogyan viselkednek a különböző hiteltípusok. Használjon különböző kamatlábakat és különböző hitelfizetési időszakokat, hogy megtudja, hogyan változnak a hitelek kifizetései. A kamatlábat a hitelfizetési időszak alatt is módosíthatja.

Hitelösszeg:

Hitel kamata:

Hitelfizetési intervallum:

  1 hónap
  2 hónap
  3 hónap
  4 hónap
  6 hónap
  12 hónap

Kölcsön típusa:

  egyenlő fizetések
   egyenlő kölcsöntőkefizetés

Határozzon meg időt a kölcsön visszafizetésére:

Egyenlő kölcsöntőkefizetés

A hiteltörlesztések kezdetben nagyobbak, a végén kisebbek. Ugyanannyit fizet a hitel tőkéjéért, de eltérő összegeket fizet a kamatért.

Tegyük fel, hogy 1000 HUF hitelt vesz fel két évre. A kamatláb 2%, és Ön évente fizet. Az első évben a hitel tőketörlesztése 500 HUF, a kamat pedig 20 HUF. A második évben a kölcsöntőke fizetése 500 HUF, a kamat pedig 10 HUF. Így Ön fizet: 520 HUF és 510 HUF.

Ha a kamatláb a fizetési időszak alatt emelkedik, a kifizetések nagyobbak lesznek. Ha a kamatláb csökken a fizetési időszak alatt, a kifizetések kisebbek lesznek.

Egyenlő fizetések

A fizetések mindig ugyanazok. Vegyük a fenti példát: két éves kölcsön 1000 HUF-ért 2%-os kamattal és éves törlesztéssel. Mindkét fizetés 515,05 HUF. A teljes kamatköltség magasabb. Ennek az az oka, hogy az elején nem lesz annyi hiteltőkefizetés.